Γνωρίστε μας

Η εταιρεία EUTA Φαρμακείο Ευθυμιάδου  Ταχταλίδου δημιουργήθηκε πριν από 40 χρόνια υπηρετώντας από τότε με σταθερότητα και αξιοπιστία τον τομέα της υγείας και της ευεξίας.

Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε από τη φαρμακοποιό, Δήμητρα Ταχταλίδου και αναπτύσσεται και διευρύνεται συνεχώς από τη δεύτερη γενιά των φαρμακοποιών της οικογένειας, την Παρασκευή Ευθυμιάδου και τον Χρήστο Ευθυμιάδη.

Οι τρεις αυτοί δραστήριοι φαρμακοποιοί, πλαισιωμένοι από μία δυνατή ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων, βρίσκονται πάντα δίπλα στον κάθε άνθρωπο που θέλει να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής του, με πάθος, συνέπεια και αφοσίωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η αποστολή μας

Υπάρχουμε για να εμπνέουμε και να στηρίζουμε ανθρώπους να φροντίζουν την υγεία τους.

Η εταιρεία EUTA, έχοντας στο κέντρο της τον άνθρωπο και ως συμμάχους της τη βιωματική επιστημονική γνώση, την έρευνα, την τεχνολογία και τη δύναμη της φύσης, εδώ και 40 χρόνια υπηρετεί με πάθος την προαγωγή της υγείας και της ευεξίας των ανθρώπων που την εμπιστεύονται.

Θέλουμε να είμαστε η πρώτη επιλογή για όλους όσους νοιάζονται πραγματικά για τη βελτίωση της υγείας τους, στον τομέα της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς.

Νοιαζόμαστε από καρδιάς για τους ανθρώπους, την κοινωνία αλλά και την αειφορία.

Οι αδιαπραγμάτευτες αξίες μας

Προσφορά:

Ο κάθε ένας άνθρωπος που επισκέπτεται το φαρμακείο μας, συνεργάζεται μαζί μας ή υπηρετεί τον ίδιο σκοπό με εμάς, μας εμπνέει να δρούμε με αφοσίωση, πάθος και αυθεντικό ενδιαφέρον. Βρισκόμαστε κάθε στιγμή δίπλα στον κάθε άνθρωπο που μας έχει ανάγκη και αποτελούμε μέρος εξατομικευμένων λύσεων που απαντούν σε πραγματικές ανάγκες και παράγουν πραγματική αξία.
Μοιραζόμαστε απλόχερα και χωρίς δισταγμό την εμπειρική και επιστημονική μας γνώση και τις καινοτόμες ιδέες μας, ώστε να υποστηρίξουμε την προσπάθεια του κάθε ανθρώπου να ζήσει μία καλύτερη και γεμάτη νόημα ζωή.

Αποδοχή:

Πιστεύουμε στη συμπερίληψη. Πιστεύουμε ότι η ενσυναίσθηση μας κάνει όλους πιο δυνατούς. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος αυτός ανήκει σε όλους και ότι πρέπει να δίνονται ισότιμες ευκαιρίες σε όλους. Δεν κρίνουμε, παρά μόνο ακούμε με σεβασμό και ευγένεια, κατανοώντας τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ανθρώπου, την ιδιοσυγκρασία του και τις απόψεις του. Παρακινούμε τους ανθρώπους μας να φέρνουν καθημερινά τον αυθεντικό τους εαυτό σε ένα φωτεινό, φιλόξενο, ανοικτό και δίκαιο εργασιακό χώρο. 

Εξέλιξη:

Πιστεύουμε ότι η γνώση κάνει τα πράγματα πιο απλά. Η δημιουργική περιέργεια και η συνδημιουργία είναι για εμάς οι βασικοί πυλώνες της αειφορικής ανάπτυξης και της καινοτομίας.
Μαθαίνουμε και εξελισόμαστε διαρκώς με αποτέλεσμα να γινόμαστε καλύτεροι. Παρακινούμε τους ανθρώπους που υπηρετούμε και συνεργαζόμαστε να πάρουν την πρωτοβουλία της εξέλιξής τους και να δημιουργούν συνεχώς τις δικές τους νέες ευκαιρίες, ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες και υιοθετώντας νέες προσεγγίσεις στο ευ ζην.

Η ιστορία της ιδρύτριας

Ένα ταξίδι στον χρόνο

1974: Σε ένα μικρό χωριό του Κιλκίς, που ίσα-ίσα ξεπερνούσε τους εκατό κατοίκους, συγκαλείται συμβούλιο.
Το θέμα;
Η σταδιοδρομία της πρωτότοκης του Ταχταλίδη, της Δημητρούλας. Η απόφαση του συμβουλίου ομόφωνη και αμετάκλητη: Φαρμακευτική.
Η ίδια ονειρεύεται Πολυτεχνείο και Ιατρική, το συμβούλιο δεν άκουσε λέξη.

«Οι λάσπες, οι σκαλωσιές και τα τσιμέντα δεν είναι για τις γυναίκες!»
«Μια ζωή θα σπουδάζεις! Πότε θα κάνεις παιδιά; Πότε θα κάνεις οικογένεια;»
Αυτά άκουσε η Δημητρούλα και χωρίς αντιρρήσεις πέρασε το κατώφλι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

1980: Η Δημητρούλα ανοίγει το πρώτο της φαρμακείο στην οδό Μελενίκου, ένα μικρό δρομάκι της ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Δέκα χρόνια μετά θα μεταφερθεί σε χώρο και δρόμο πολύ μεγαλύτερο στην Πατριάρχου Γρηγορίου Ε ́.

🌺 Η αγάπη της για τη φύση την ωθεί προς προϊόντα & σκευάσματα με βάση φυσικά συστατικά.

🌺 Η αγάπη της για δημιουργία την ωθεί να δημιουργήσει ένα μικρό εργαστήριο, που σύντομα μεγαλώνει, εκσυγχρονίζεται και αποτελεί το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα.

🌺 Η αγάπη της για τους ανθρώπους την ωθεί κάθε ημέρα να εξυπηρετεί με χαμόγελο και ενθουσιασμό.
«Δε χρειαζόταν φάρμακο, ένα χαμόγελο χρειαζόταν», απαντούσε σε όσους με απορία τη ρωτούσαν γιατί δεν πουλούσε περισσότερα.

Σε όλο αυτό το ταξίδι την καθοδηγούσαν 3 λέξεις, οι ίδιες που και σήμερα καθοδηγούν όλη την ομάδα.

🌸Συμπερίληψη
Ο όρος inclusion μετρά περισσότερα από 319.000.000 αποτελέσματα στο Google, με άρθρα για την επίτευξη, τη σημασία, την εκπαίδευση πάνω σε αυτή. Χωρίς να ξέρει τίποτα από αυτά η Δημητρούλα είχε μια αρχή: Όποιος περνούσε την πόρτα του φαρμακείου είτε για να δώσει μια μεγάλη παραγγελία, είτε για να ρωτήσει που είναι το καινούριο σουπερμάρκετ, ήταν ίσος.

Δεν διαχώρισε ποτέ ανθρώπους λόγω εθνικότητας, χρώματος, σεξουαλικών προτιμήσεων. Και αυτό όχι τώρα, το 2022, αλλά το 1980, όπου η διαφορετικότητα στην Ελλάδα δεν χωρούσε πουθενά. Ούτε και η κοινωνική ή οικονομική τους θέση την ενδιέφερε.
Ήθελε σε όλους όσους την επισκέπτονταν να προσφέρει μια υπέροχη εμπειρία. Όχι να πουλήσει, να ενθουσιάσει.

🌸 Προσφορά
Έδινε και δίνει πολύ περισσότερα από όσα ο άλλος ζητάει. Ακούει, ενσυναισθάνεται, συμβουλεύει. Προσδοκίες που έχουν όλοι οι άνθρωποι που επισκέπτονται ένα φαρμακείο. Και το έκανε πάντα χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα, το έκανε γιατί αυτό αισθανόταν πως ήταν το σωστό.

🌸 Εξέλιξη
Μια ιδιαίτερα σημαντική λέξη για την Δημητρούλα ήταν η εξέλιξη. Μεγάλωσε δίπλα σε δέντρα και σπαρτά. Τα έβλεπε κάθε χρόνο να αλλάζουν να ομορφαίνουν να ανθίζουν. «Τα δέντρα κάθε χρόνο αναπτύσσονται και εγώ θα μένω ίδια;», σκεφτόταν.
Έχοντας αφιερώσει όλη της την καριέρα στην υγεία, συνεχίζει να έχει για τον χώρο αυτό την ίδια φυσική περιέργεια, ενδιαφέρον και κίνητρο για καινούρια πράγματα. 

Η αφοσίωση και η αγάπη της για τους ανθρώπους, την κάνουν να αγαπηθεί από όλους. Χτίζει μόνιμες σχέσεις με ανθρώπους που κρατούν δεκαετίες.

2022: Σήμερα η Δημητρούλα έχει εναποθέσει τη διοίκηση του οργανισμού, με το διακριτό τίτλο EUTA Φαρμακείο Ευθυμιάδου - Ταχταλίδου, στα παιδιά της.
Παρασκευή Ευθυμιάδου & Χρήστο Ευθυμιάδη.
Παραμένει εν ενεργεία και αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας.

To timeline της εταιρίας

  Ίδρυση της επιχείρησης στην πόλη της Θεσσαλονίκης από τη φαρμακοποιό Δήμητρα Ταχταλίδου.

  Δημιουργία ενός από τα πρώτα εργαστήρια παρασκευής ομοιοπαθητικών σκευασμάτων.

  Ολοκλήρωση 3ων σπουδών στη Σχολή Ομοιοπαθητικής της Δήμητρα Ταχταλίδου.

  Ολοκλήρωση σπουδών της Δήμητρα Ταχταλίδου στη Φυτοθεραπεία.

  Mετεγκατάσταση  του φαρμακείου, με στόχο την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση, σε νέους, μαγαλύτερους και άνετους χώρους.  Ταυτόχρονα εμπλουτίζεται η γκάμα των προϊόντων που διαθέτει το φαρμακείο με φυτοθεραπευτικά σκευάσματα και συμπληρώματα διατροφής.

  Ολοκλήρωση εκπαίδευσης της Δήμητρας Ταχταλίδου στο πεδίο της Ομοιοπαθητικής ως θεραπευτικής μεθόδου ανεξάρτητης της συμβατικής ιατρικής.
  Παρεχόμενη από τον κ. Γιώργο Βυθούλκα, έναν Έλληνα ομοιοπαθητικό, που έχει λάβει το «εναλλακτικό βραβείο νόμπελ» το 1996 και είναι ένας από τους πιο διάσημους ομοιοπαθητικούς του 20ου αιώνα.

  Ένταξη στην ομάδα των φαρμακοποιών της επιχείρησης της Παρασκευής Ευθυμιάδου, κόρης της Δήμητρας Ταχταλίδου. Πλέον η επιχείρηση μετατρέπεται σε οικογενειακή, εκπροσωπώντας δύο γενιές φαρμακοποιών και εκφράζοντας το διάλογο που αναπτύσσεται μεταξύ τους και ο οποίος οδηγεί στην περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη.

  Ολοκλήρωση σπουδών της φαρμακοποιού Παρασκευής Ευθυμιάδου στα πεδία της Ομοιοπαθητικής, Φυτοθεραπείας και Παρασκευής Καλλυντικών

  Παρακολούθηση σεμιναρίου της Παρασκευής Ευθυμιάδου στον τομέα της Ομοιοπαθητικής παρεχόμενο από τον κ. Γιώργο Βυθούλκα. Παρακολούθηση σεμιναρίου της Παρασκευής Ευθυμιάδου στον τομέα της παραγωγής και του ελέγχου ποιότητας των φαρμακευτικών προϊόντων και συμμόρφωσης με τους κανόνες GMP.

  Ένταξη στην ομάδα των φαρμακοποιών της επιχείρησης του Χρήστου Ευθυμιάδη. Ο δεύτερος εκπρόσωπος της δεύτερης γενιάς φαρμακοποιών της οικογένειας ήρθε για να προσδώσει μία φρέσκια οπτική στη φροντίδα της υγείας, συνοδευόμενη από μία νέα επιχειρηματική προσέγγιση και διάσταση.

  Ριζική ανακαίνιση του φαρμακείου, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα μίας νέας εποχής στην παροχή ολοκληρωμένων και ολιστικών εμπειριών φροντίδας της υγείας.
  Νέο όνομα-EUTA Φαρμακείο Ευθυμιάδου Ταχταλίδου, νέο σήμα, νέες καινοτόμες ιδέες.
  Αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας, η υψηλή λειτουργικότητα του φαρμακείου και του νέου υπερσύγχρονου εργαστηρίου παρασκευής ομοιοπαθητικών, φυτικών και γαληνικών σκευασμάτων, με ταυτόχρονη πλήρη έκφραση της φιλοσοφίας και της εταιρικής του ταυτότητας.

Οι άνθρωποί μας

Δήμητρα Ταχταλίδου

Δήμητρα Ταχταλίδου

Φαρμακοποιός

Παρασκευή Ευθυμιάδου

Παρασκευή Ευθυμιάδου

Φαρμακοποιός

Χρήστος Ευθυμιάδης

Χρήστος Ευθυμιάδης

Φαρμακοποιός

Μαρία Χαρατσίδου

Μαρία Χαρατσίδου

Υπεύθυνη Εργαστηρίου

Έλενα Παπαγεωργίου

Έλενα Παπαγεωργίου

Φαρμακοποιός

Φωτεινή Χαριτάκη

Φωτεινή Χαριτάκη

Βοηθός Φαρμακοποιού

Κική Κατσηγέρη

Κική Κατσηγέρη

Βοηθός Φαρμακοποιού